De voordelen van kunststof ramen

De vraag naar duurzaamheid en oplossingen om het milieu te besparen nemen toe. De afgelopen jaren worden er steeds meer duurzame materialen ingezet om bestaande (minder duurzame) materialen te vervangen. Naast de vraag naar hout en aluminium, groeit ook de vraag naar pvc. Wat is PVC? Wat maakt PVC duurzaam? Wat zijn de voordelen van kunststof ramen gemaakt van PCV? Waar zijn deze kunststof ramen te verkrijgen? Hieronder zal een antwoord worden gegeven op al deze vragen.

Wat is PVC?

PVC, ook wel bekend als polyvinylchloride, is een flexibele kunststof dat makkelijk bewerkbaar is. PVC bestaat onder andere uit etheen, chloor en zout. Door stoffen in verschillende chemische processen met elkaar te laten verbinden, ontstaat uiteindelijk PVC. Het makkelijk te recyclen karakter van het materiaal maakt het erg milieuvriendelijk. PVC wordt veel gebruikt in huishoudens, maar ook de industrie heeft er baat bij. Kunststof ramen zijn erg populair. J. Snoei B.V. gevestigd in Krimpen a/d Ijssel is een Nederlands bedrijf die u van kunststof ramen van hoogwaardige kwaliteit kunt voorzien.

De geschiedenis van PVC

Polyvinylchloride is in 1838 ontdekt door Henri Victor Regnault. Echter is PVC pas in 1926 plastificeerbaar gemaakt door Waldo Semon. Het gebruik van pvc is na de Tweede Wereld Oorlog flink gestegen. Voor huishoudens wordt PVC voornamelijk ingezet als buizen voor elektriciteitskabels, vloerbedekking en behang. Sinds de jaren vijftig heeft PVC in de medische landschap veel rubber en glaswerk vervangen. PVC leent zich ook aan de bouw- en auto-industrie. Het materiaal is licht, herbruikbaar en erg slijtvast.

Tegenwoordig wordt de kunststof in steeds meer producten gebruikt. Waaronder speelgoed, ramen en deuren.

Duurzaamheid

Naast het feit dat PVC volledig recyclebaar is, heeft het materiaal ook een lange levensduur. Het materiaal is makkelijk te onderhouden. Om PVC schoon te maken heb je simpelweg een spons en een beetje water nodig. Hardnekkige schoonmaakmiddelen zijn overbodig en zelfs ook af te raden. Deze kunnen het materiaal namelijk beschadigen. PVC is een materiaal dat zorgt voor een uitstekende isolatie. Wanneer u besluit uw woning goed te isoleren met kunststof ramen, zal uw energie rekening aanzienlijk lager worden.

Plaats een reactie